Linking music, emotion and people through text
Amantis Religiosa

Amantis Religiosa

Onze grootste wens is dat alle tekstuele voorstellingen in de toekomst boventiteling hebben zonder het muzikale en/of theatrale te verstoren. Op een subtiele manier zowel tekstueel als visueel boventiteling aanbieden, met respect voor tekst-, muziek-, podium- en gehoorvereisten.

Een goede boventiteling ademt de muziek zodat het publiek zonder nadenken en met een zo minimaal mogelijke blik aanvoelt wanneer de boventiteling verschijnt. 

Missie

De missie van Capiche bestaat erin boventiteling te bieden aan cultuurcentra, cultuurhuizen, ensembles, theaters, musicals, festivals, enz. We willen een volledig pakket aanbieden bestaande uit de vertaling, de timing, de bediening en het advies geven bij de techniek die nodig is om dit alles te realiseren. We willen ons onderscheiden met een product dat prijs-kwaliteit conform is aan de markt in de culturele sector. De mogelijkheid die door boventiteling gecreëerd wordt om een groter publiek aan te trekken, alsook een internationaal publiek is onze meerwaarde. Ook willen we de ‘elite’ muziek begrijpbaar maken en op die manier jongeren aantrekken.

 

Visie

Boventitelaar is een beroep tussen taal en culturele bemiddeling. Met boventiteling wil Capiche instaan om de taalbarrières te overwinnen en de moeilijkheid om de gezongen of de gesproken tekst te begrijpen. In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen uit diverse culturen en landen elkaar ontmoet en elkaar door middel van theater leren kennen, dit willen we nog meer bevorderen. 

Capiche wil op een betaalbare manier tekstuele muziek en theater professioneel en muzikaal begrijpelijker maken. We willen een pakket aanbieden waardoor we op een onafhankelijke manier de werkdruk voor de klant willen verminderen en tegelijkertijd een meerwaarde kunnen bieden aan hun publiek.

Capiche staat ook in voor boventiteling speciaal voor doven en slechthorenden. Door middel van een gespecialiseerde vertaling willen wij hen ook de kans geven om een theater- of muziekvoorstelling te kunnen volgen.